Foto: Maria Åberg Andersson

Damlaget förbereder sig för division 3

Vi minns alla förra säsongen då IFK Luleå, efter 30 år, äntligen startade ett damlag.
Och vilken succé det blev! Damerna gick som en ångvält genom division 4 och vann dessutom Lilla Coop Norrbotten Cup.


Läs mer om damlagets 2022 här.

Men 2023 då? Vi börjar med spelarna man tappat: Hanna Nygård (Umeå IK), Alvina Ejneborn-Skär (Luleå Fotboll utv. lag), Meja Erixon (slutat) och Lea Tano (slutat).
Vi tackar dessa tjejer och önskar dem lycka till!

Vi tog några ord med Johanna Augustsson, huvudtränare för IFK Luleås damlag.

Hej Johanna! Kan du ge oss några ord om nyförvärven till denna säsong?

-Inför denna säsong har vi gjort några starka nyförvärv: Lisa Brandén som kommer bli viktig för oss som spelmotor på centrala mittfältet, Alva Hallberg, målvakt som startat säsongen på bästa sätt och visat vilken duktig målvakt hon är, säger Johanna. Vi har även Ronja Johansson som med sin spelförståelse och energi blir en viktig spelare för oss och Elin Wallo som har haft skadebekymmer men är i full träning nu och kommer med sin allsidighet kunna bidra på flera positioner på planen, fortsätter Johanna och rabblar upp fler nyförvärv. Alice Sturk har visat på god utveckling som forward och blir spännande att se och följa under säsongen och Stella Johansson som är en ung spelare med fin vänsterfot och som har stor utvecklingspotential. Utöver dessa nyförvärv har vi lyft upp några juniorer för att stärka träningstruppen. Det handlar om Tindra Eliasson, Meya Carbin, Tilde Augustsson, Maja Nilsson, Elvira Hagström, Emmy Konstenius och Molly Larsson.

Vad kan vi förvänta oss av säsongen 2023? Efter fjolårets segertåg känns det som att vi har höga förväntningar.

-Ja, ni kan förvänta er ett fortsatt ungt lag som har större ambitioner än att spela i division 3, säger Johanna. Vi sticker inte under stolen med att vi vill uppåt men är samtidigt ödmjuka inför uppgiften. Att ställa krav på tjejer i den här åldern att vinna en seniorserie två år på raken är tufft, men vi ska göra vad vi kan för att lyckas göra en bra säsong och kommer att vara väl förberedda när serien startar, fortsätter hon. Våra nyförvärv har kommit in bra i spelet och i laget och vi har en konkurrenssituation på många positioner vilket är en skillnad från ifjol. 

Ni tar resan söderöver under helgen, berätta lite mer om denna resa!

-Ja det stämmer, vi åker till Umeå imorgon för att möta IFK Umeå som spelar i division 3, säger Johanna. På söndag åker vi norrut igen för match mot Kågedalens IF (Skellefteå) som spelar i division 2. Resan syftar även till att jobba med teambuilding då vi har många nya i laget, avslutar Johanna.

Tack! Vi önskar er lycka till i Umeå och kör järnet!

Foto: Maria Åberg Andersson

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email