422AEBE7-300C-4169-ACDE-643D0A39F478

Inför Svenska Cupen: Skövde AIK – IFK Luleå

Matchdag tre i Svenska Cupens gruppspel och IFK Luleå beger sig iväg söderut för match mot Skövde AIK. Båda lagen är på jakt efter att dels lyckas spräcka målnollan framåt i cupen men också att bärga poäng som ska ge råg i ryggen inför kommande seriespel. För IFK Luleås del innebär matchen även utomhuspremiär 2023. 

I måndags spelade Skövde AIK bortamatch mot Degerfors IF på Behrn Arena i Örebro där Degerfors spelar sina hemmamatcher i väntan på att Stora Valla ska vara spelklar. Matchen slutade 1-0 (1-0) till Degerfors. IFK Luleå å sin sida hade Malmö FF på besök i ett fullsatt Arcushallen och den matchen slutade 0-1 (0-0). 

Skövde AIK spelade 2022 i Superettan för första gången och slutade där på en mycket imponerande femte plats, endast fyra poäng ifrån den Allsvenska kvalplatsen. Laget tränas av den gamle storspelaren tillika landslagsmannen Tobias Linderoth. 

Tittar vi rent historiskt så finns det faktiskt en tabell där vi hittar båda lagen: i maratontabellen för näst högsta serien 1928/29-2022 (perioden 1928/29-1986 avser division II, division I från och med 1987 och Superettan från och med år 2000) så placerar sig IFK Luleå på plats 28 medan Skövde AIK innehar plats 61. Lagen har dock bara mötts en gång tidigare, 1970, något vi berättat om i en tidigare artikel.

Tränare Ben Hanley har följande att säga inför matchen:
-En svår bortamatch mot ett mycket bra lag med en duktig tränare som har varit väldigt konsekvent i sitt sätt att vilja spela fotboll. Förra året hade man otur att man inte löste uppflyttning till Allsvenskan. Efter att ha sett Skövdes senaste matcher kommer vi att ställas mot ett både fysiskt men även spelskickligt lag. Vi måste vara maximalt påkopplade och prestera på våran högsta nivå för att kunna stå upp mot Skövde AIK. 

Matchen spelas på söndag 5/3, avspark 13:00 på Södermalms IP i Skövde.
Matchen sänds även på C More.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email